eco | fairtrade

“Een product is voor mij pas echt mooi als het met respect voor natuur en mens tot stand gekomen is”.

Papier
Alle JM papierproducten zijn geproduceerd in Nederland en helemaal eco-vriendelijk. Het papier draagt het FSC-logo, is zuur- en chloorvrij. De Vega-Fast inkt is een in Nederland ontwikkelde drukinkt op basis van plantaardige oliën. De zakjes waarin de producten zijn verpakt zijn gemaakt van maismeel en composteerbaar.

Textiel
Bij het ontwerpen van mijn theedoeken kwam ik erachter hoe het er in de conventionele katoenindustrie écht aan toe gaat en eerlijk gezegd:  ik ben enorm geschrokken. Hier wilde ik niet aan meewerken!

Gelukkig leerde ik Hein Voss kennen. Hein is de eigenaar van h3pmotives en een textielvakman met het hart op de goede plek. Hein komt regelmatig in India en bezoekt alle schakels in de productie. Voor Hein zijn biologisch en fairtrade geen loze marketingtools, maar belangrijke voorwaarden om zaken te doen. Die gedachte deel ik met hem.
Alle JM textiel draagt zowel het officiele GOTS als het Fair Trade certificaat en voldoet hiermee aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid.

Meer zien? H3P-Motives